Rum to coś więcej, niż tylko alkohol z trzciny cukrowej! To wysokoprocentowy trunek z niezwykłą historią w tle. Wierny towarzysz ludzi morza, początkowo znany przede wszystkim na karaibskich wodach. Owiany złą sławą, niezwykle mocny, cierpki i dość pierwotny napój. Wraz z początkiem XIX wieku stał się ostatecznie szlachetnym trunkiem, tym samym zyskując status arystokratycznego napoju, znanego obecnie na całym świecie.
Dlaczego mówimy o kilku rodzajach rumu? W czym tkwi tajemnica jego niemającej popularności? Jak przebiega proces destylacji tego alkoholu? Odpowiedzi na te i wiele innych pytań znajdziecie właśnie na warsztatach, podczas których poznacie również barwną historię pirackiego rumu.
Warsztaty przeprowadzi dla Was Dominik Ubysz, szef baru Le Scandale, który był pomysłodawcą otwarcia Rum Baru w tym cocktailbarze. Na spotkaniu każdy z uczestników będzie miał okazję nie tylko porozmawiać z jednym z najlepszych barmanów w Polsce, ale także spróbować sześciu rodzajów aromatycznego trunku.
Podczas warsztatów:
Koszt: 69 zł / os.
Bądź na bieżąco i weź udział w naszym wydarzeniu na Facebooku!